ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. Α.Ε.

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Σ. 24-01-2012

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ

 ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. Α.Ε.

 ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 1/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ)

 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Σ. ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

  

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου εκφράζει την αντίθεση της, στην επιχειρούμενη πώληση των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε., που σχεδιάζει το Υπουργείο  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού στα Μ.Μ.Ε., συμπαραστέκεται στους Εργαζόμενους της Επιχείρησης και υιοθετεί το ακόλουθο ψήφισμα που εξέδωσε ο Δήμος Μεγαλόπολης:

 

  1. Καταγγέλλει τις μεθοδευμένες ενέργειες της Κυβέρνησης για την πώληση Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε.,  που σχεδιάζει το Υπουργείο  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού (ΠΕΚΑ) στα Μ.Μ.Ε., όπου αναφέρεται και  η πώληση Μονάδος στη περιοχή του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.

 

  1. Εκφράζει την αντίθεσή του σε  κάθε πιθανό σενάριο πώλησης των Μονάδων της ΔΕΗ  Α.Ε. Μεγαλόπολης, καθ’ όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της έως σήμερα υφισταμένης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α. Ε. με την τοπική κοινωνία.

 

  1. Οι μονάδες ΙΙΙ και ΙV της ΔΕΗ  A.E. Μεγαλόπολης είναι ιδιαίτερα προνομιούχες, καθόσον μπαίνουν σε λειτουργία κατά προτεραιότητα και στηρίζουν την Τάση στο Σύστημα Ηλεκτροδότησης Νότιας Ελλάδος.

 

  1. Απορρίπτει το πρόσχημα της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας καθόσον επιχειρείται μια βίαιη υφαρπαγή της περιουσίας της ΔΕΗ Α.Ε. και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένου ότι η υπό σχεδιασμό νέα Εταιρεία (Μικρή ΔΕΗ) θα πωληθεί ερήμην της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. και των εργαζομένων της.

 

  1. Διαμηνύει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά τη κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και όχι μόνο, καθώς δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας πρώτιστα στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας μας. Η Ενέργεια είναι Κοινωνικό αγαθό και δεν χαρίζεται σε κανένα.

 

  1. Η επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ Α.Ε. συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν Πυλώνα Ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η Χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει.

 

  1. Καλεί όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους, σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ ενάντια στη πώληση των Μονάδων της ΔΕΗ Α. Ε., καθόσον αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την οριστική διάλυσή της.

 

  1. Δηλώνει ότι θα είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α. Ε. και δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δυναμικά στο πλευρό τους σε κάθε αγώνα για την αποτροπή τέτοιων σχεδίων.

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο