ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΗ

Ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ για το θάνατο του πρώην προέδρου της ΚΕΔΚΕ Δημήτρη Μπέη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ   ΕΝΩΣΗ    ΔΗΜΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ                            Αθήνα 25/10/12

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με ομόφωνο ψήφισμά του εκφράζει την βαθιά του οδύνη για το θάνατο του Δημήτρη Μπέη πρώην Δημάρχου Αθηναίων και Προέδρου της ΚΕΔΚΕ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Δημήτρης Μπέης υπηρέτησε από πολύ νωρίς και για πολλά χρόνια το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε ηλικία μόλις 36 ετών, το 1964, εκλέχθηκε Δήμαρχος Ζωγράφου, θέση στην οποία επανεξελέγη και στη Μεταπολίτευση.

Το 1978 και το 1982 εκλέχτηκε δήμαρχος Αθηναίων. Με δύο επιτυχημένες δημαρχιακές θητείες στο ενεργητικό του, με σύγχρονο προφίλ, πρωτοποριακές προτάσεις και εκπροσωπώντας μια νέα γενιά ανθρώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η  παρουσία του αποτέλεσε σταθμό στην αυτοδιοικητική ιστορία της χώρας .

Ο Δημήτρης Μπέης, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του και ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, στο  διάστημα 1979 -1986, εποχή των μεγάλων θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η ψήφιση του πρώτου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων της μεταπολίτευσης, η θεσμοθέτηση της Διοικητικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ (1982) και του Δημοκρατικού Προγράμματος (1986).

Το 1989 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη τρεις φορές, ενώ υπήρξε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Και από αυτή τη θέση η συμβολή του Δημήτρη Μπέη στη στήριξη και εξέλιξη του θεσμού της Αυτοδιοίκησης της χώρας ήταν συνεχής και πολύτιμη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:

Nα παραστεί, με αντιπροσωπεία, στην εξόδιο ακολουθία,

Nα καταθέσει στεφάνι και

Nα διατεθεί το ποσό των 5.000  στο «Χαμόγελο του Παιδιού» εις μνήμην του εκλιπόντος.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο