ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016

(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 187 /2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ)

 

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του της Δευτέρας 12-11-12, αφού συζήτησε το θέμα των επιπτώσεων του Μεσοπρόθεσμου στη λειτουργία των Δήμων,

 

Ομόφωνα ψηφίζει

 

  1. Εκφράζει την πεποίθηση ότι το μεσοπρόθεσμο οδηγεί την αυτοδιοίκηση σε πλήρη απαξίωση, καταργεί την αυτοτέλεια των Δήμων και υποβαθμίζει το ρόλο των αιρετών.
  2. Υπενθυμίζει την τεράστια συμβολή της αυτοδιοίκησης στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, με τη μείωση πόρων και δομών του υπήρξε η μεγαλύτερη απ’ όλους τους φορείς  του Δημοσίου ή της Γενικής Κυβέρνησης.
  3. Τονίζει ότι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου που αναφέρονται σε απολύσεις (δήθεν διαθεσιμότητα) δημοτικών υπαλλήλων, σύσταση παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, παραπέρα μείωση των πόρων κλπ διαλύουν την αυτοδιοίκηση, την εμποδίζουν να επιτελέσει το ρόλο της και συμβάλλουν στην παραπέρα υποβάθμιση της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.
  4. Καλεί τους αιρετούς σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για την προστασία των αυτοδιοικητικών θεσμών, την αξιοπρέπεια των αιρετών και τη στήριξη της χειμαζόμενης Ελληνικής Κοινωνίας.

 

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο