ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Δ. Ε. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 185 /2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ)

 

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του της Δευτέρας 12-11-12, αφού συζήτησε το θέμα της «διαθεσιμότητας» των υπαλλήλων κατηγορίας Δ. Ε. Οικονομικού – Διοικητικού,

Ομόφωνα ψηφίζει

 

  1. Καταγγέλλει ότι η δήθεν διαθεσιμότητα των Υπαλλήλων συνεπάγεται απόλυση, ανεργία και δυστυχία και μάλιστα χωρίς λόγο και χωρίς αιτία.
  2. Δηλώνει ότι η διαθεσιμότητα-απόλυση στερεί τους Δήμους από έμπειρους και ικανούς υπαλλήλους, οι οποίοι πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες για πάνω από 20 χρόνια, σε μια περίοδο μάλιστα, που υπάρχουν μεγάλα κενά σε προσωπικό στους Δήμους, λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων.
  3. Εκφράζει την πεποίθηση πως κανένας Δήμαρχος και καμιά Δημοτική Αρχή δε θα διευκολύνει τη διαδικασία της διαθεσιμότητας/απόλυσης και ότι Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια θα σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους, αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα και την αγωνία τους.
  4. Καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει την πορεία διάλυσης της Αυτοδιοίκησης, να στηρίξει την εργασία και να αντισταθεί στη διογκούμενη δυστυχία. Να ανακαλέσει αποφάσεις, που οδηγούν στην Κοινωνική έκρηξη.
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο