ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΚΕΔΕ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΗ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΠΑ

 

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ χαιρετίζει ως μια αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη το γεγονός ότι μετά τη σύσκεψη που έγινε υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη στις 7/12/13, έχει πραγματοποιηθεί το σύνολο σχεδόν των επανασυνδέσεων των κομμένων ρευμάτων στα νοικοκυριά εκείνα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν.

Καλεί δε κάθε πολίτη που έχει πρόβλημα διακοπής ρεύματος να επικοινωνήσει με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων για άμεση επίλυσή του.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τονίζει ακόμη ότι έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα το πρόβλημα και τις οποίες θα επαναφέρει στην Κυβέρνηση.

 

Σε ότι αφορά στο Πρόγραμμα Εθελοντικής Διαδημοτικής Κινητικότητας, το οποίο προβλέπεται σε διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την καταρχήν συμφωνία. Καλεί την Κυβέρνηση να δεχθεί τις προτάσεις της ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελέσει πρότυπο για τον εξορθολογισμό του υπάρχοντος προσωπικού από τους Δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε Δήμους που έχουν ελλείψεις, περιορίζοντας την γραφειοκρατία και τις χρονοβόρες διαδικασίες που σήμερα υπάρχουν.

Απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών είναι το ζητούμενο, τονίζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ώστε να διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους από μελλοντικές οριζόντιες πολιτικές που είναι άδικες για τους ίδιους και διαλύουν τις υπηρεσίες των Δήμων.

Τέλος, τονίζει ότι η συγκεκριμένη διάταξη διασφαλίζει με τον ασφαλέστερο τρόπο την αποτυχία εφαρμογής της εθελούσιας κινητικότητας, που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το πρότυπο για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

 

Σε ότι αφορά στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επιμένει στην πρότασή του για ένα Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με δικαιούχους τους δήμους, ύψους 2,5 δις ευρώ, την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών διαχείρισης κα υλοποίησης των έργων και την υποστήριξή τους στην ωρίμανση των έργων.

Επίσης η ΚΕΔΕ διαπιστώνει ότι η πρόταση του ΥΠΑΝ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την επιχειρηματικότητα, αλλά δίνεται ελάχιστο βάρος στα κοινωνικά προγράμματα (αναφέρονται ρητά μόνο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί), σε μια περίοδο κοινωνικής κρίσης, που θα έπρεπε να έχουν την απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με όλα τα άλλα προγράμματα.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με το πρωθυπουργό, τον υπουργό Ανάπτυξης και τον αρμόδιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο