ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΖΗΤΑ Η ΚΕΔΕ

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων ζητά με επιστολή που απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, προκειμένου η ΚΕΔΕ να τους παρουσιάσει τις θέσεις και προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και ενόψει της διαμόρφωσης των εκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων.

«Η παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τη χώρα έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων της χώρας, που αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και με περιορισμένους πόρους να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

«Οι πολύ μεγάλες οικονομικές περικοπές και τα δύσκολα κοινωνικά προβλήματα που βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες, είναι καθοριστικές παράμετροι που αν δεν αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα, οι Δήμοι απειλούνται με κατάρρευση.

Παρ΄ όλα αυτά, οι Δήμοι δηλώνουν την ετοιμότητά τους να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες με τις εκατοντάδες κοινωνικές δομές τους, με τις πρωτοβουλίες τους για την αντιμετώπιση της φτώχειας (κοινωνικά παντοπωλεία κ.λπ.) και τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης (κοινωφελής εργασία, αυτεπιστασία και το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ), τα οποία αποτελούν ανάχωμα στην ανεργία και διέξοδο για δεκάδες χιλιάδες ανέργους σε όλη την χώρα» καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.