ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη θα έχει αύριο στις 12 το μεσημέρι το προεδρείο της ΚΕΔΕ με τα εξής αιτήματα:

  • Την άμεση προώθηση ρύθμισης ώστε να μην υιοθετούνται ανώνυμες καταγγελίες κατά δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι, σύμφωνα με το νόμο, θα πρέπει να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε αφενός να σταματήσει ο διασυρμός και η διαπόμπευση των προσώπων και αφετέρου να επιτραπεί στο ΣΔΟΕ να επιτελεί ανεμπόδιστα το ρόλο του για τον οποίο έχει συσταθεί, δηλαδή την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και τη διεύρυνση των δημοσίων εσόδων.
  • Την άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που αφορούν στον έλεγχο αιρετών.
  • Τη δημοσίευση των πορισμάτων και την απόδοση ευθυνών εάν υπάρχουν.

Ακολουθεί η δήλωση που έκανε νωρίτερα για το θέμα ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ.Στασινόπουλος

Σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκει σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας 15-01-2013 ως Προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και την Δημοκρατία μας.
Από τη στιγμή την οποία ανέλαβα Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε, οι οδηγίες μου είναι σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων.
Όσον αφορά τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) οι υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών.
Όσον αφορά τη διερεύνηση υποθέσεων των δημοσίων λειτουργών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχω απαιτήσει από τις υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο