ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κ. Ασκούνη και τους εκπροσώπους όλων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο συναντήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση και εφαρμογή του προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας, το οποίο εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τα θέματα που αφορούν στους δήμους, δηλαδή τα προγράμματα  αυτεπιστασίας και κοινωφελούς εργασίας.

 

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ επιδοκίμασαν την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, υπογράμμισαν την ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση των προγραμμάτων με βάση τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, καθώς το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, που έχει φτάσει σε επίπεδο χώρας στο 28% και για τους νέους στο 57%, αποτελεί το υπʼ αριθμόν ένα ζήτημα που η Αυτοδιοίκηση, ως ο πλησιέστερος στον πολίτη θεσμός, καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει. Τονίστηκε ακόμη ότι με την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων θα δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να προσφέρουν υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες σε ευαίσθητους τομείς δραστηριότητάς τους, ενώ θα απασχοληθούν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο