ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Κ.ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Κ.ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιάννη Κουράκη, τον γενικό γραμματέα Απόστολο Κοιμήση και τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουσουρούλη για θέματα λιμενικής πολιτικής και τις επιπτώσεις στις πόλεις, στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Η ΚΕΔΕ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της προς τον υπουργό για την εκχώρηση με Προεδρικό Διάταγμα, των λιμανιών στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος και καμία συνεργασία.

Ο υπουργός ανέπτυξε στην αντιπροσωπεία τις βασικές θέσεις του υπουργείου για την καλύτερη αξιοποίηση των λιμανιών και την προσέλκυση επενδύσεων, θεωρώντας ότι πρέπει να είναι ενεργός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτό.

Τελικά συμφωνήθηκε η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα υποβάλει στον υπουργό Ναυτιλίας σχετικό υπόμνημα στο οποίο θα περιληφθούν όλα τα τεχνικά, διοικητικά και οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια της χώρας. Την ευθύνη για τη συλλογή των σχετικών στοιχείων ανέλαβε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και άλλα θέματα όπως για παράδειγμα το θέμα της χερσαίας ζώνης.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο