ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

Τη θέση της Αυτοδιοίκησης για το Πρόγραμμα «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατέθεσαν χθες αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κώστα Ασκούνη και Δήμαρχοι πόλεων με πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα στον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Η Αυτοδιοίκηση ζητά την άμεση απόσυρση του Προγράμματος «Αθηνά» και διαβούλευση για το θέμα με συμμετοχή και της ίδιας.

Ειδικότερα υπογραμμίζει τα εξής:

  • Ο αναγκαίος εξορθολογισμός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφορά την κατάργηση λειτουργούντων αυτόνομων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, τα οποία έχουν να επιδείξουν εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό έργο, ενώ η συνολική δραστηριότητά τους, καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της Περιφέρειας.
  • Η πολυπόθητη περιφερειακή ανάπτυξη, δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στην εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, στην αναζήτηση και προώθηση του οποίου ο ρόλος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός.
  • Ο συνδυασμός του Ακαδημαϊκού, Γεωγραφικού, Πολιτικού και Αναπτυξιακού Χάρτη αποτελεί βασικό θεμέλιο λίθο για την περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας.
  • Η κατάργηση αποκεντρωμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δημιουργεί σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις και ταυτόχρονα θέτει την ταφόπλακα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της περιφερειακής Ελλάδας.
  • Καμία προσπάθεια αλλαγής του χάρτη των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δεν θα ευδοκιμήσει χωρίς τη συναίνεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο