ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΕΔΕ ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Αττικής μεθαύριο Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος με αίτημα τη απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών των δήμων και την υλοποίηση του προγράμματος Αυτεπιστασίας στους δήμους.

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν αιρετοί, εργαζόμενοι και ωφελούμενοι από τα κοινωνικά προγράμματα.

Στη συνέχεια το προεδρείο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στους υπουργούς Εργασίας Γ. Βρούτση και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Ειδικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας ζητά τη συνέχιση της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για τα έτη 2013 και 2014, καθώς και την απεμπλοκή της χρηματοδότησης των δομών αυτών για φέτος μετά την απόφαση του Ζ΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα ζητά τη διασφάλιση χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και τη διάθεση πόρων για την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος Αυτεπιστασίας στους δήμους για την απασχόληση ανέργων.

Σημειώνεται ότι ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα, αύριο και μεθαύριο, 17,18,19 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας στις έδρες των Περιφερειών.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο