ΘΕΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ                                                                           Αθήνα 11/11/2012

ΕΝΩΣΗ

ΔΗΜΩΝ

ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                                                                Υπόψη:

                                                                                                Συντακτών Τ.Α.

 

ΘΕΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Η ΚΕΔΕ μετά τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός που έχει εγκριθεί για φέτος για τα καύσιμα των σχολείων είναι γύρω στα 80 εκ. ευρώ» και ότι «έχουν ήδη μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή δαπανηθεί 60 εκ. ευρώ απ΄ αυτά, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα να αντιμετωπιστεί ο χειμώνας κυρίως στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές» διευκρινίζει τα εξής:

  • Πρώτον, μέχρι σήμερα έχουν αποδοθεί στους δήμους της χώρας 60 εκ. ευρώ για την συνολική αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων (γραφική ύλη, ρεύμα, νερό, καθαριότητα και πετρέλαιο). Άρα ο ισχυρισμός του υπουργού περί διάθεσης «γύρω στα 80 εκ. ευρώ για καύσιμα», είναι τουλάχιστον αναληθής.

 

  • Δεύτερον, σε πρόσφατη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό για το θέμα, ο ίδιος παραδέχτηκε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης στα σχολεία.

 

  • Τρίτον, η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει τόσο από τον ίδιο τον κ. Στυλιανίδη, όσο και από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, να επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για δαπάνες θέρμανσης σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν οι Σχολικές Επιτροπές τους αναγκαίους πόρους. Μάλιστα ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι το ποσό αυτό αναμένεται να ανέλθει στα 15 εκ. ευρώ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο