ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ CEMR «EU STARTER»

Την υποστήριξη της πρωτοβουλίας του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης και των μελών του, «ΕU-Starter», για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, κατά τη επικείμενη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης  με σημερινή του επιστολή.

Ειδικότερα, ο κ. Ασκούνης τονίζει ότι το Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) καθώς και οι πάνω από 50 Ενώσεις μέλη του, οι οποίες εκπροσωπούν περίπου 100 χιλιάδες τοπικές και περιφερειακές αρχές, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στις 24 Μαΐου με διακήρυξή τους εξέφρασαν την ανησυχία τους και πρότειναν στις εθνικές κυβερνήσεις την προώθηση του προγράμματος «ΕU-Starter», για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

«Υπό το πρίσμα της επικείμενης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 και 28 Ιουνίου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Απασχόληση των Νέων, θα ήθελα να σας ζητήσω να προτείνετε την πρωτοβουλία «ΕU-Starter» ως συγκεκριμένη δράση για έγκριση, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

 

«Η πρωτοβουλία «ΕU-Starter», υπογραμμίζει ο Κ. Ασκούνης, αποτελεί μια συγκεκριμένη απάντηση για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στις κοινότητές μας σε όλη την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να δώσει στους νέους μια δραστηριότητα, και την ευκαιρία να αποκτήσουν πρώτη εργασιακή εμπειρία, καθώς και επαγγελματική κατάρτιση. Πιστεύουμε ότι θα ήταν μια σημαντική συμβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη να φροντίσουν για το μέλλον των νέων ανθρώπων».

 

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ

 

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) καθώς και οι Ενώσεις μέλη του ανησυχούν ιδιαίτερα για το υψηλό επίπεδο της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, το Εκτελεστικό Γραφείο του CEMR ενέκρινε τη συνημμένη διακήρυξη κατά τη συνεδρίασή του στις 24 Μαΐου, εκφράζοντας τις ανησυχίες μας σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τονίζοντας τη δέσμευση των τοπικών και περιφερειακών αρχών να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση.

Υπό το πρίσμα της επικείμενης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 και 28 Ιουνίου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Απασχόληση των Νέων, θα ήθελα να σας ζητήσω να προτείνετε την πρωτοβουλία «ΕU-Starter» ως συγκεκριμένη δράση για έγκριση. Με μια ανοικτή επιστολή προς τους αρχηγούς των κυβερνήσεων και κρατών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποβάλουν ιδέες για την προώθηση της απασχόλησης των νέων και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Η πρωτοβουλία «ΕU-Starter» αποτελεί μια συγκεκριμένη απάντηση για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στις κοινότητές μας σε όλη την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να δώσει στους νέους μια δραστηριότητα, και την ευκαιρία να αποκτήσουν πρώτη εργασιακή εμπειρία, καθώς και επαγγελματική κατάρτιση. Πιστεύουμε ότι θα ήταν μια σημαντική συμβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη να φροντίσουν για το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Στο παράρτημα της παρούσας επιστολής θα βρείτε τη Διακήρυξη για την απασχόληση των νέων, η οποία εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Γραφείο του CEMR στις 24 Μαΐου 2013, μαζί με την περιγραφή της πρωτοβουλίας μας «ΕU Starter» και την επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy.

Το Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) είναι η Ευρωπαϊκή ομπρέλα και η μεγαλύτερη οργάνωση των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην Ευρώπη. Μέλη της είναι πάνω από 50 εθνικές ενώσεις πόλεων, δήμων και περιφερειών από 40 χώρες. Μαζί, αυτές οι ενώσεις αντιπροσωπεύουν περίπου 150.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές στην Ευρώπη (100.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση). Η ΚΕΔΕ αποτελεί το Ελληνικό Τμήμα του.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας και παρακαλούμε για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας.

 

 

Μετά τιμής

Κώστας Ασκούνης

Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο