ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ Χ.Α.Δ.Α

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΧΑΔΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Σ. 24-01-2012

 

 ΨΗΦΙΣΜΑ

 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ

 ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ Χ.Α.Δ.Α.

 ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 4/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ)

 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Σ. ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

 

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου, με αφετηρία τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε Δήμους που λειτουργούν ανεξέλεγκτους Χ.Α.Δ.Α. στα όριά τους και:

 

1.       Θεωρεί ως απαράδεκτη την επιβολή προστίμων στους Δήμους και συνακόλουθα στις τοπικές κοινωνίες, αφού οι Δήμοι δεν ευθύνονται ή είναι οι λιγότερο υπεύθυνοι για την αδυναμία διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

2.      Καλεί την Περιφέρεια, το κράτος και τη Δικαιοσύνη να μην επιρρίπτουν την ευθύνη των ανοικτών Χ.Α.Δ.Α. στον αδύναμο κρίκο που είναι οι Δήμοι, να αναλάβουν πρώτα το κράτος και στη συνέχεια οι Περιφέρειες τις δικές τους ευθύνες που απορρέουν από τη νομοθεσία και να προχωρήσουν –επιτέλους-στην επίλυση του προβλήματος, που αποτελεί ντροπή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

3.      Βεβαιώνει ότι οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι έχουν και τη διάθεση και είναι απολύτως αποφασισμένοι να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της ,που απορρέουν από το ΠΕΣΔΑ και την περιβαλλοντική νομοθεσία και συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια και τις κρατικές αρχές .

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο