ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΝΤΑΞΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΟΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Σ. 24-01-2012

 ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ

ΟΤΑ  ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 2/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ)

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Σ. ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

 

Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), αν και βρίσκονται εγγύτερα στον πολίτη και πρωτίστως παρέχουν έργο και υπηρεσίες, εν τούτοις είναι τελευταίοι στις επιλογές των πληρωμών (χρεών) από την πλευρά των πολιτών.

 Με δεδομένη την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τις σοβαρές επιπτώσεις στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, τα έσοδα των δήμων θα βαίνουν μειούμενα με αποτέλεσμα την μείωση των προϋπολογισμών κατά 20% το τρίμηνο. Συνεπώς αποτελεί έκπληξη ότι στο ζητούμενο νομοσχέδιο, που αφορά ρυθμίσεις χρεών προς το δημόσιο δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΟΤΑ.

 Η ΠΕΔ Πελοποννήσου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και χωρίς λαϊκισμούς προτείνει στον Υπουργό Οικονομικών όπως οι ΟΤΑ και τα Ν.Π.Δ.Δ. συμπεριληφθούν στο ζητούμενο νομοσχέδιο.

 Στόχος μας οι συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως κατηγορίας να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς τους ΟΤΑ.

 Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των ΟΤΑ ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, που λόγω της ζοφερής πραγματικότητας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο