ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΕ Κ.ΑΣΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΤΗΜΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΠ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δήλωση προέδρου ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνη για την απόδοση του δωδεκατημορίου των ΚΑΠ μηνός Απριλίου

Ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης την αύξηση κατά 15,5 εκ. ευρώ του 12μορίου Απριλίου των ΚΑΠ.

Ωστόσο υπογραμμίζει ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας παραμένει κόκκινη γραμμή η απόδοση των450 εκ.ευρώ, που εκ παραδρομής δεν έχουν συμπεριληφθεί στο προϋπολογισμό του 2012 και ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέες μειώσεις στα έσοδα των δήμων της χώρας, διότι διαφορετικά οι δήμοι θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:

Η ΚΕΔΕ θεωρεί ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η μηνιαία απόδοση πόρων για τον Απρίλιο στους δήμους της χώρας αυξήθηκε από τα 133,5 εκ. ευρώ του προηγούμενου μήνα στα 149 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση.

Η αύξηση του αποδιδόμενου ποσού κατά 15,5 εκ. ευρώ του 12μορίου οφείλεται αφενός στην πρόταση που είχε καταθέσει η ΚΕΔΕ για την κατανομή των ΚΑΠ και αφετέρου στην μερική υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για απόδοση των 450 εκ. ευρώ, που εκ παραδρομής δεν είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2012 και ειδικότερα στην πρόσφατη απάντηση του υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη προς την ΚΕΔΕ περί απόδοσης 300 εκ. ευρώ, πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας παραμένουν κόκκινη γραμμή αφενός, η απόδοση του συνόλου των450 εκ.ευρώ, που η απερχόμενη Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα αποδοθούν στους δήμους και, αφετέρου, να μη γίνει καμία επιπλέον περικοπή στα έσοδα των δήμων.

Τέλος δηλώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μείνει όρθια η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, ο πλησιέστερος προς τον πολίτη θεσμός, που, παρά τα οικονομικά προβλήματα, καταβάλει καθημερινά προσπάθειες για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και να επιβιώσουν οι τοπικές οικονομίες.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο