ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

 

Απάντηση της ΚΕΔΕ στις ανακοινώσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ

Στις 22, 25, 29 Οκτωβρίου 2012, είδαν το φως της δημοσιότητας ανακοινώσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που προγράφουν 20 Δημάρχους και απειλούν ότι θα καταγγείλουν και άλλους ως … «συνεργάτες» των Γερμανών, δηλαδή σε απλά «ιστορικά» ελληνικά ως Γερμανοτσολιάδες.

Τα κριτήρια επιλογής Δημάρχων και η καταγγελτική δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, προφανώς έχουν απολύτως προσωπικά κριτήρια εμπάθειας και εκδικητικότητας, ενός συνδικαλιστικού οργάνου που προφανώς μπέρδεψε το ρόλο και το στόχο του.

Η ανακοίνωση θυμίζει εμφυλιοπολεμική περίοδο, που η Ελλάδα και οι Έλληνες, δεν θέλουν να αναβιώσει. Δεν θέλουν καν να τη θυμούνται.

Ουδείς δικαιούται, με την κάλυψη της συνδικαλιστικής ιδιότητας, κρύβοντας τις πραγματικές του προθέσεις, να δείχνει προδοτικά, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και ανθρώπους καταξιωμένους από την πορεία ζωής τους, στις τοπικές κοινωνίες.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις και εκφράζει τις ανησυχίες της ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, πράγμα που διαφαίνεται στις τρεις ανακοινώσεις.

Αυτήν την ώρα της πρωτόγνωρης κρίσης, όποιος δεν προσφέρει στην ενότητα και την αλληλεγγύη προσφέρει κακές υπηρεσίες, όχι μόνο στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στην ίδια τη χώρα.