ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ-ΜΕΤΡΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 05-10-2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ EΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ AΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ

ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ-ΜΕΤΡΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 19/2011  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ)

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Σ. ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

 

H Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου Ευρώτα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενέσκηψαν από την ελονοσία.

Η αργοπορία της πολιτείας επέτεινε το πρόβλημα με αποτέλεσμα στο Δήμο Ευρώτα η καθημερινότητα να κινείται σε λεπτές ισορροπίες.

Η ΚΥA Υ1/Γ.Π./104254/19-09-2011 (ΦΕΚ 2109/21-09-2011). δίνει σοβαρές απαντήσεις αρκεί να υπάρξει σοβαρή πολιτική βούληση, ιδιαίτερα από το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Το πρόβλημα της ελονοσίας δεν αφορά μόνο το Δήμο Ευρώτα αλλά και τη Λακωνία και γενικότερα την Πελοπόννησο. Πέρα από τις δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς, απαιτούνται συνδυαστικές πολιτικές που θα μειώσουν και εν τέλει θα εξαλείψουν την ασθένεια που επανεμφανίστηκε μετά από πολλές δεκαετίες. Αποδεδειγμένα με επιστημονικό τρόπο οφείλεται στους πάσης φύσεως μετανάστες κυρίως Ασιατικής προέλευσης (πλασμώδιο VIVAX) και μεταβιβάζεται η ασθένεια μέσω των ανωφελών κουνουπιών.

Επειδή πέρα από το ρατσισμό υπάρχει και Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ πρέπει όλοι μαζί να συνεργασθούμε ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Συναινούμε και συμφωνούμε με το πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δε μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε με την έως τώρα δράση του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη στην ανεξέλεγκτη είσοδο κυρίως Πακιστανών στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Για αυτό τον λόγο προτείνουμε την άμεση δράση

  •          Εκτεταμένων ελέγχων σε όλα τα σημεία εισόδων της Πελοποννήσου, ώστε να σταματήσει το ανεξέλεγκτο ρεύμα εισόδου προς το Δήμο Ευρώτα.
  •          Την αποκατάσταση της ισορροπίας στην περιοχή με παρεμβάσεις της Αστυνομίας.
  •          Την παραδειγματική τιμωρία των παραβατών από όπου και αν προέρχονται

Η ΠΕΔ μαζί με το Δήμο Ευρώτα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι στην πρώτη γραμμή και έμπρακτα θα στηρίξει τους πολίτες του Δήμου Ευρώτα.

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο